Live Earth upptar min tid

Mesta tiden av den här kvällen har jag spenderat framför tv:n och Live Earth-galan. Eftersom jag inte har kollat på den hela dagen så har jag säkert missat flera bra band och artister, och kvällens konserter var väl dock sådär.
James Blunt var jag glad att jag fick se, det är konstigt att jag blir lika berörd av honom varje gång jag ser honom uppträda eller varje gång jag hör hans låtar. Det känns som att han har en slags känslighet i sin röst och i sin blick som går rakt in i mig. Ja, han berör mig och det är inte många som kan det.
Andra som för tillfället (just den här galan) var bra var tillexempel Metallica (shit att såna gamla gubbar fortfarande är still going strong!) Red Hot Chili Peppers och nån tjej med gitarr; jag hann inte uppfatta hennes namn.
Kul med skådespelarna som presenterade artisterna!
Men det som jag blev mest tagen av var musikvideon(eller vad man ska kalla den) till Madonnas nya låt där det visades omskakande och otrevliga bilder från klimatförändringarnas konsekvenser, globaliseringen, i-ländernas slösande och u-ländernas svältande. Det slog mig att Madonnas låt  faktiskt hade en riktigt bra text och tillsammans med dessa bilder blev "musikvideon" riktigt gripande, vilket ju förstås var meningen.

Bra intiativ, men kan en sån här världsomfattande gala förändra majoriteten av alla människors syn på klimatkrisen? Ja, det återstår att se.
                                                               Godnatt, Good night, Bonne Nuit, Guten Nacht



 


RSS 2.0