Jo just det - sommarkursen!

Oh shit, kom på att jag aldrig slutförde det där förbannade sammandraget av min teaterkurs i somras. Amanda hade skrivit och klagat, förlåt Amanda för att jag lät det rinna ut i sanden. Men, ja, vad finns det mer att säga? Jomen såhär var det (för att göra en lång historia kort):
      Andra dagen gick vi igenom manuset till Råttfångaren, som vi så nödvändigtvis skulle spela upp, vi började sjunga några av de sånger som var med och tog några stapplande danssteg från koreografin. Åke, danslärare, lärde säkerligen ut dansstegen i bara kalsongerna, den här dagen också, men just den detaljen minns jag inte så noga nu - Det var så otroligt länge sedan.
      Jag hoppades att jag skulle bli Lovisa, typ huvudrollen, typ Råttfångarens Snövit. Teaterläraren Micke, såg hela tiden glad ut när jag provspelade för rollen, så varför skulle jag inte få som jag ville?
     Slutet av dagen: vi satt i den kvävande danslokalen, alla var trötta. Micke läser upp rollerna, jag lyssnade efter namnen Lovisa och Isabel. När jag väl hörde dem, så var de inte tillsammans.
      "Isabel - Riff Raff"
      jag såg förskräckt, förvånad och chockad på lärarna. Vad fan är det för en hemsk biroll?
      "En i Rat-pack" sa Micke, som om det skulle förklara allt. 
      Rollen som Lovisa gick till en liten tjej som varit Mickes teaterelev i hur många år som helst. 

Gick modstulen hem till lägenheten den dagen, och började skriva på en låt som heter Confirmation. Ni kan ju bara föreställa er vad den  handlar om...
Nej hörni, ni som nån gång skulle råka läsa det där - nu är jag trött och stressad och ska snart dra mig hem till Sara innan nattinnebandyn (på min skola) börjar. Fortsättning följer kanske någon gång. Farväl


RSS 2.0