Dödsfall

Min Innerligt, innerligt hatade
TANDSTÄLLNING
(Örebro 5 maj 2008 - 25 mars 2009)
har lämnat mig i stor
glädje och lycka

I never really loved you anyway
No I didn't love you anyway
I'm so happy you are removed

Bye bye Baby Baby Goodbye
Hasta la vista baby
Au revoir
See you in hell

R.I.P.

I  S  A  B  E  L
Isabels familj
Isabels vänner
Isabels klass
Isabels skola
Isabels lärare
Isabels teatergrupp
Fotografer som ska fotografera Isabel i framtiden
Alla killar som vill hångla med Isabel




Kom och ta mig (långt härifrån)!!









 


Spara är Slösa

Jag håller ofta i pengarna. Många gånger  har jag gått runt i affärer och suktat och önskat att jag hade råd att köpa allt jag ville ha - helst på samma gång också. Jag har faktiskt råd, åtminstone att köpa lite, men jag gör det inte, för jag mår inte bra av att se att sadot på mitt konto har sjunkit.
      Ibland ignorerar jag "Spara" i mig och förvandlas långsamt, långsamt till "Slösa", drar kortet i kortläsaren, får någonting lyckligt och fanatiskt i blicken, knappar in koden och trycker på OK.
      Så var det idag. Ungefär.
      På vägen hem från stan kände jag mig bara tvungen att gå in till Åkes Audio Video för att se om de hade någon video/DVD-kombinerad spelare kvar. En inspelningsbar skulle det vara, som man kan spela över VHS-banden till DVD-skivor på.
      För flera månader sedan, runt tiden vid mellandagsrean, gick jag dit i samma syfte och fann en önskad spelare för 1.995 kronor (hade kostat 2.995) , som jag la undan i mitt namn för att mamma skulle få titta på den och säga om hon tyckte den var värd hennes bankkonto. Jag sa till expediten att hon skulle komma dit följande dag och antog att han därefter skulle låta bli att ha den undanlagd för mig. Någonting i hans tonläge sa mig det.
      Idag letade jag efter samma spelare bland de andra DVD-spelarna, dock utan resultat. En vänlig expedit kom fram till mig och frågade om jag ville ha hjälp. Självklart förklarade jag mitt ärende och dilemma. Han gav förslag på spelare han kunde beställa in, men en liknande den jag ville ha, skulle kosta över 2.000, vilket jag inte blev så pepp av att höra.
      Något modstulen nämnde jag spelaren  jag lagt undan vid ett annat tillfälle och beklagade mig över att min mamma aldrig kom dit och tittade på den. Expediten sa då att han har två sådana spelare undanlagda och att han ska gå och se om min finns där. Jag blev med ens övertygad om att den gjorde det. 
      Han försvann men kom snart tillbaka med en kartong som nästan var hälften så stor som jag. Då bestämde jag mig för att det inte kunde ha varit slumpen, att detta var alldeles för bra, att det var meningen att jag skulle köpa den - att det var alldeles för många indicier. Så jag köpte den, för  t.o.m. hundra kronor mindre än vad den kostade eftersom jag inte hade tillräckligt med pengar... jag fick spelaren i en för liten påse, så expediten fick fixa och trixa  i några minuter med ett snöre (som handtag) - om inte det är att expediera....
 
Men min köpångest då?     
Ja, såhär ett par timmar senare mår både konsument och konto förhållandevis bra, inga yttre skador har ännu kunnat påvisas.                                           

                                                                                   
                                                                          

  


Eve



Eve fyller 19 idag ;D
Internationella kvinnodagen är det också!






Dramatik efter bröllopet

                                                                                                                                    



På SVT gick i fredags Efter Bröllopet av Susanne Bier, en känsloladdad och kärleksfull film som gick rakt in i mitt hjärta. Den är en av få filmer som verkligen berört mig, mycket tack vare strålande skådespelarinsatser (Mikkelsen, Lassgård mfl briljerar otroligt - det märks att de alla verkligen är i sitt esse) , slående regi av Bier, ett starkt manus och vackert foto.

Dansk film är, inte så förvånansvärt nog, en av världens i särklass bästa filmnationer. Med tv-succéerna Brottet, Krönikan och den något mer lättsamma Anna Pihl i ryggen, bäddar dansk film för ännu fler storslagna filmupplevelser.
Sveriges lillebror Danmark kan kanske för ovana tittare, tyckas som en bortglömd och ojämförbar undersåte till Svensk Filmindustri, men faktum är att de sista årens floppar på den svenska filmmarknaden har bevisat motsatsen.
Dansk film måste helt enkelt upplevas!

Efter bröllopet är mycket riktigt en av de bästa filmer jag sett på länge!

Framtiden

Var på Universitetet för att liksom kolla läget där ;P Tycker dock inte att jag fick ut så mycket av  all information, men det var kul att träffa kompisarna. Jag och Agnes blev skjutsade tillbaka till Karro av Eve efter tredje och sista passet, och sedan begav jag och Agnes oss till MATSALEN som jag var GALET LYCKLIG av att få stiga in och kunna ta för mig av  varm mat - jag var grymt hungrig. Det var till och med riktigt gott....
När jag kom hem ringde jag Sara och vi prataade och praatade i ett par timmar - trevligt, men det hade varit roligare att få träffa dig, Sara, och prata mellan fyra ögon. ;D
Nu ska jag försöka göra klart religionen, som inte är ett dugg svår, men som jag inte orkar arbeta med...

Förresten -
 
Nu har jag insett en sak och det känns bra!

Karrofest


Död

För länge sedan, i torsdags, var det Karrofest - förresten. Oj Gud vad jag inte "haft tid" att skriva om det tidigare. Nu, hundra år senare skriver jag följande kommentarer:

  • Temat var ungt/gammalt eller något i den stilen. Jag föreställde någon i gränslandet mellan död och vampyr. Nejmen, oj, så kan man ju inte säga, men, ja ni fattar, antingen var jag död eller så var jag vampyr. Jag vet inte själv. Och btw - enligt upphovrättslagen känner jag mig bara tvungen att säga att Vampyr-idén var Saras.
  • Gick alltså dit med Sara, som var utklädd till, just det, vampyr. K, Agnes och Hanna var med. Vi träffades först hos Sara och begav oss i samlad trupp till Satin.
  • Karrofesten som helhet var helt ok (bortsett från de personer som inte brukat rusdryckor i måttliga mängder - ps, vi drack niente)
  • En av personerna som inte kunde bruka alkohol i måttliga mängder, så att säga antastade mig på dansgolvet. Det var mindre trevligt. Blev rätt äcklad av att personen i fråga kladdade på mig med sina "berusade händer" och såhär i efterhand får jag lust att göra en Little Britain-kräkning på honom. Okej, det såg antagligen mest roligt ut med min förfärade min, det tror jag säkert, Sara. Synd bara att jag inte stod bredvid dig just då och skrattade åt det ;) No one buts me and my ass in a corner. Eller kanske: no one puts his hands on me and my ass in a corner. Fast nu stod vi inte i nåt corner, Men: No one puts his hands on me and my ass, except for me and my loverboys! Så, nu har vi rätt ut det!
  • Drog hem vid tolv, började skolan 8.10 nästa dag, försov mig till 7.10, hade en lektion och ångest för skoldagen.
  • Idag, tisdag, och igår, måndag -såklart- onödiga dagar i skolan. Jag är trött och orkar varken plugg eller teater. Känner för att lägga mig ner och sova, för att sedan vakna upp någon helt annanstans.

RSS 2.0